Welkom in #BZHW | Bezuidenhout West verwelkomt nieuwe bewoners!

Welkom in #BZHW | Bezuidenhout West verwelkomt nieuwe bewoners!

Welkom in #BZHW!

Bezuidenhout West verwelkomt de nieuwe bewoners van de Kessler Stichting. De Kessler Stichting helpt mensen hun woon situatie weer op orde te krijgen en dat ze doorstromen naar een beschermd permanent dak boven hun hoofd. Verder biedt de stichting o.a. dagbesteding, kortdurende en noodopvang.

Tijdens een vergadering, na een super leuke kunstzinnige bijeenkomst van het Lopend Buurtje van Kunst Verbind in het Wijkcentrum, is spontaan besloten om een Welkomst filmpje te maken voor onze nieuwe buren. Hierin laten verschillende wijkbewoners zien wat hun favoriete plekje is en/of waar ze mee bezig zijn.

De Kessler Stichting gaf aan dat het ook wel leuk zou zijn om het gebouw van binnen te laten zien d.m.v. een Vlog die je hier kunt bekijken.

We hadden maar heel kort de tijd om een welkomst video te maken. Daarom dus mooi om te zien dat zoveel wijkbewoners mee wilden doen!

Wethouder Bert van Alphen van o.a. Sociale Zaken en Maatschappelijke opvang had een speciaal welkomst woord. “Het is belangrijk dat je je goed voelt in jouw eigen buurt. Dat geldt voor de nieuwe bewoners, maar natuurlijk ook voor de mensen die er al wonen. Ik ben ontzettend trots dat de bewoners van Bezuidenhout West dit initiatief hebben genomen, zegt wethouder Van Alphen.”

Ook kinderen en jongeren deden graag mee aan de welkomst video. Er zijn enkele kinderen in het filmpje op de achtergrond te zien bij het stukje over het Haags Hopje. Een paar jongeren zie je tijdens hun streetdance Tik Tok oefening waar we ook mochten filmen.

Wil je zien hoe het er achter de schermen uit zag? Zie hier wat meer “Behind the scenes” foto’s van het Welkom in #BZHW filmpje!

Hoe ziet de nieuwe Dak en Thuislozen opvang er van binnen uit?

De Kessler Stichting laat zien hoe het nieuwe gebouw er uit ziet. Met een zelfgemaakte vlog nemen ze ons mee in het nieuwe gebouw aan de Schenkweg. Ook benieuwd? Hier kun je zien hoe het er van binnen uit ziet.

Buurtreporters | Wijkvereniging | Evenwichts & Balanstraining

  • Ben je nieuwsgierig en/of wil je je meteen opgeven als #BZHW Buurt reporter? Stuur dan een mailtje naar cynthia@digidames.nl met als onderwerp “Ik wil Buurtreporter worden”. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn van harte welkom. Je kunt ook apart Grafische Vormgeving like a Pro doen voor als je bijvoorbeeld een grafisch CV wilt leren maken of van die mooie Social Media posts of Kerstkaart! Binnenkort kun je meer lezen op onze website BZHW.nl.

  • Zou je een keer Evenwichts & Balanstraining willen doen? Philip Vrolijk wordt daar heel vrolijk van! Kom langs bij het Wijkcentrum voor meer informatie of houd de agenda op onze website in de gaten (vanwege Corona zijn de groepslessen voorlopig verschoven totdat het weer mag).

  • Elke zondag om 13.00 u kun je in het wijkcentrum Taekwondo les krijgen van Zan Zan. Ouders: jullie mogen je kinderen echt brengen! (Vanwege Corona zijn de groepslessen voorlopig verschoven totdat het weer mag, dus houd de agenda op onze website in de gaten)

  • De Wijkvereniging van Bezuidenhout West staat voor het vergroten van de gezelligheid & saamhorigheid en is altijd wel op zoek naar nieuwe leden. Je kunt hier wat meer lezen over de ambities en doelstellingen. Je kunt je hier meteen opgeven als lid van ons mooie BZHW!


De BZHW Welkomst video is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Stichting Voor Welzijn, Wijkvereniging BZHW en de #DigiDames.

Geen reactie's

Geef een reactie